⭕️نقش و اهمیت بر در خاک و گیاه

⭕️نقش و اهمیت بر در خاک و گیاه اهمیت بـُر در تغذیه گیاهان زراعی و باغی بـُر از گروه‌شبه فلزات‌ بوده‌ و رفتاری‌ بین‌ فلزات‌ و غیر فلزات‌ دارد.

میزان‌ بـُر در خاک ها متفاوت‌ و از ۲ تا ۱۰۰ میلی گرم‌ در کیلوگرم‌ و یا حتی‌ بیشتر متغیر است.

مقدار بـُر براساس‌ نوع‌ سنگ های‌ مادری‌ تشکیل‌ دهنده‌ خاک‌ تغییر می‌کند.

این‌ عنصر درخاک‌ به‌ صورت‌ برات های‌ کلسیم‌ و سدیم‌ یافت‌می‌شود.

آب های‌ مناطق‌ خشک‌ نیز در حدود دو میلی گرم‌ در کیلوگرم‌ بـُردارند.

در خاک‌های‌ دارای‌ بافت‌ سبک‌، بر در اثر بارندگی‌ یا آبیاری‌ شسته‌شده‌ و از دسترس‌ گیاه‌ خارج‌ می‌شود.

همچنین‌ در pH بالاتر از هشت‌ و در خاک های‌ آهکی‌، میزان‌جذب‌ بـُر به‌ مقدار زیادی‌ کاهش‌ می‌یابد.

اگر چه‌ غلظت‌بـُر در خاک های‌ آهکی‌ بیش‌ از خاک های‌ اسیدی‌است‌، ولی‌ به‌ علت‌ واکنش‌ متقابل‌ بین‌ کلسیم‌ و بـُر، جذب‌ این‌ عنصر در خاک های‌ آهکی‌ به‌ دشواری‌صورت‌ می‌پذیرد.

بر اساس‌ تحقیقات‌ انجام‌ شده‌، افزودن‌ کود نیتروژنه‌ باعث‌افزایش‌ غلظت‌ بـُر در سومین‌ و چهارمین‌ برداشت‌ شبدر سفید در سال‌ دوم‌ محصول‌ دهی‌ شده‌است‌.

گونه‌های‌ مختلف‌ گیاهی‌ قابلیت های‌ متفاوتی‌ درجذب‌ بـُر در خاک‌ دارند. عنصر بـُر در محصولات‌باغی‌دو نقش‌متفاوت‌فیزیولوژیکی‌و تغذیه‌ای‌دارد.

از میان‌عناصر کم مصرف‌، بـُر دارای‌بیشترین‌اهمیت‌در فرایند تشکیل‌میوه‌است.

بـُر در عمل لقاح‌بر روی‌قابلیت‌زنده‌بودن‌دانه‌گرده‌، جوانه‌زنی‌و رشد لوله‌گرده‌تأثیر می‌گذارد.

درجه نیاز گیاهان ‌نسبت‌به‌ بـُر متفاوت است، ‌ولی‌معمولا نیاز درختان‌میوه، ‌قابل‌توجه‌می‌باشد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

♦️آیدی تلگرام ؛

@chamani_group

♦️اینستاگرام :

http://Instagram.com/chamanigroup

♦️کانال تلگرام :

  @chamanigroup

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *