۸نکته جالب و مهم هرس✔️👇

نکته ۱⃣ ترتیب شدت هرس باردهی:

الف) انگور

ب) هلو،

شلیل پ)

سیخک داران میوه درشت مثل سیب و گلابی

ت) سیخک داران میوه ریز گیلاس، آلبالو، زردالو، بادام

ث) مرکبات و گردو (نیاز به هرس باردهی ندارد)

نکته ۲⃣

هرس هلو و شلیل: سه نوع جوانه در درختان میوه دیده می شود:

الف) جوانه رویشی : فقط شاخه برگ به وجود می آورد (باریک نوک تیز)

ب) جوانه زایشی : جوانه ای است کوتاه قد، تخم مرغی شکل، که فقط گل تولید می کند (آخرین موقع زمستان دیده می شود)

پ) جوانه مرکب : جوانه است که پس از رویش هم شاخه و برگ وهم گل تولید می کند.

نکته ۳⃣ خصوصیات شاخه شیفون:

الف) طول آن ۲۰ سانتیمتر بیشتر نمی شود.

ب) جوانه اول و جوانه آخر رویشی و جوانه های بین این دو زایشی هستند.

نکته ۴⃣

هرس انگور: در انگورهای ایرانی که به کوتاه بارده معروفند ،جوانه های اول و دوم روی شاخه یکساله رویشی و جوانه سوم تا دوازدهم مرکب می باشند. چنانچه جوانه اول و دوم رشد کنند دو شاخه بدون میوه بنام قوس بوجود می آیند و از جوانه سوم تا دوازدهم شاخه های تولید شده حاوی ۲ تا ۳ عدد خوشه انگور می باشند.

نکته ۵⃣

برای تولید میوه مرغوب و با کیفیت شاخه های یکساله انگور را با شمارش ۳ تا ۵ عدد جوانه از اول آن کوتاه می کنیم. در سالهای بعد دو عدد قوس تولید شده یک ساله شده و قانون هرس ۳ تا ۵ جوانه ای را روی یکی از این قوس ها اجرا می کنیم.

نکته ۶⃣

علاوه بر شاخه های یکساله در انگور نرکها و پاجوشها و شاخه های پیر و مریض و سرمازده را نیز حذف می کنیم.

نکته ۷⃣

در مناطق گرمسیر انگور را در بهمن ماه و در مناطق سردسیر در اواخر فروردین زمانی که تعدادی از برگها بازشده هرس را انجام می دهیم.

نکته ۸⃣

هرس سیب و گلابی: در سیب وگلابی نرک ها و پاجوش ها، سیخکهای پیر۱۲ تا ۱۵ ساله، شا خه های با زاویه تنگ هرس می شوند.

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

♦️آیدی تلگرام ؛

@chamani_group

♦️اینستاگرام :

http://Instagram.com/chamanigroup

♦️کانال تلگرام :

🦅 @chamanigroup🌾.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *